Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@15:29:14 GMT

از سیر تحول بنز تا لباس‌های ملکه‌های ارمنی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۶۳۳۲

از سیر تحول بنز تا لباس‌های ملکه‌های ارمنی

کاخ‌های سعدآباد و نیاوران همزمان با هفته میراث فرهنگی آثار کمتر دیده‌شده‌ و حتی نادیده را به نمایش گذاشته‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، کاخ نیاوران با حضور دیمیتری الکساندرکیس، سفیر یونان در ایران نمایشگاه «دیگران در ایران» را برپا کرد. این نمایشگاه مجموعه‌ای از آثار دو هنرمند غیرایرانی، آلن بایاش و میخالیس ماکرولاکیس را که تحت تاثیر هنر و معماری ایرانی در مدت اقامت طولانیشان در ایران با الهام‌پذیری از مناظر و آثار باستانی و نمادهای ایرانی خلق شده‌اند، در تالار آبی به نمایش گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه شش اثر از بایاش، نقاش، نویسنده و تصویرگر فرانسوی و ۱۶ اثر از هنرمند یونانی ماکرولاکیس به تماشا گذاشته شده است. باغ فین کاشان، اردستان، کویر خرانق، کاروانسرای میرپنج کاشان، منزل واصل در یزد و مسجد جامع نائین موضوع این نقاشی‌ها است که با تکنیک آبرنگ و گواش روی کاغذ، رنگ روغن روی چوب و آبرنگ و مرکب روی کاغذ به تصویر کشیده شده‌اند.

تماشای ۴ موزه مطرح جهان با یک کتاب

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران علاوه بر این برای هفته میراث فرهنگی ۲۶ ویژه‌برنامه دیگر تدارک دیده است، از جمله «موزه‌گردی با کتاب» که آثار چاپی موزه کتابخانه نیاوران است و چهار موزه مطرح دنیا، همچون سفال‌های موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن، مومیایی‌های موزه ملی قاهره، مجسمه‌های قرون وسطی موزه لوور پاریس و دست‌بافت‌ها و فرش‌های موزه متروپولیتن نیویورک را معرفی می‌کند.

یکم خرداد هم برنامه قصه‌گویی برای کودکان با روایت اثری از موزه کتابخانه با عنوان «الهه نیمبا» از ساعت ۱۰ در کاخ نیاوران اجرا خواهد شد.

سفر به قرن نوزدهم در ایران

«سفر به ایران» عنوان سفرنامه اوژن فلاندن، معمار و جهان‌گرد قرن نوزدهم میلادی است که این کتاب به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی در موزه کوشک احمدشاهی به نمایش عمومی گذاشته می‌شود. در این نمایشگاه تصاویر آثار تاریخی و باستانی ایران که در کتاب فلاندن آمده به نمایش درمی‌آید.

سفر اوژن فلاندن به ایران در زمان محمدشاه قاجار به سفارش فرهنگستان هنرهای فرانسه و برای تهیه گزارش‌ها و تصویرهایی از آثار باستانی و نیز ثبت مجسمه‌های ایران انجام شده بود.

سیر تحول خودرو بنز در کاخ نیاوران

به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی همچنین ۱۵ تصویر از خودروهای بنز که سیر تحول این خودرو را در طول زمان نشان می‌دهد، با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در محل موزه خودورهای اختصاصی مجموعه نیاوران در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

نیاوران قبل از انقلاب

علاقه‌مندان به تاریخ معاصر کشور نیز می‌توانند سوم خردادماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در نشست تخصصی «نیاوران چگونه نیاوران شد» شرکت کرده و با سیر تحولات تاریخی و دیدارهای سیاسی پراهمیت بین سال‌های ۱۳۴۲ تا انقلاب اسلامی به روایت دکتر مجید تفرشی، تاریخ‌نگار و پژوهشگر آشنا شوند.

دوم خردادماه نیز گروه بین‌المللی موسیقی عجم برنامه «خیام‌خوانی» و «میراث ناملموس؛ لالایی‌ها» را اجرا می‌کند. این برنامه تکرار شب ۲۹ اردیبهشت ماه است.

همچنین همزمان با روزهای بزرگداشت میراث‌فرهنگی، نمایشگاهی از دستاوردهای فنی، حفاظتی و مرمتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در محوطه باز به معرض دید گذاشته می‌شود. همچنین در کنار این نمایشگاه نشست تخصصی حفاظت و مرمت با همکاری انجمن صنفی مرمت در تاریخ یکم خردادماه برگزار خواهد شد.

به جز رویدادهای نمایشگاهی، نیاوران در هفته میراث فرهنگی چند نشست تخصصی از جمله «موزه‌ها و تغییرات اقلیمی» و «میراث‌فرهنگی در دست کودکان» را برگزار می کند و یک روز از هفته پیش رو به بازدید افراد کم‌توان اختصاص خواهد داشت.

مجموعه سعدآباد هم در هفته میراث‌فرهنگی شاهد برگزاری نمایشگاه‌هایی از جمله پوشاک ارامنه، آلبوم نفیس امضای برادران امیدوار، باغ فرنگی و آثار نفیس خطوط تزیینی و تفننی دوره قاجار خواهد بود.

پوشاک دست‌دوز ارامنه در ایران

نمایشگاه پوشاک ارامنه از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ماه در موزه پوشاک سلطنتی برگزار شده که ۲۵ دست لباس از آثار موزه آراداک مانوکیان را به نمایش گذاشته است. این لباس‌ها دارای قدمتی بیش از ۵۰ سال هستند که توسط زنان ارامنه در سال‌های گذشته طراحی، تولید و به موزه آرداک مانوکیان اهدا شدند و بیشتر آن‌ها دارای سوزن‌دوزی‌های نفیسِ دست‌دوز هستند.

از دیگر پوشاک موجود در این نمایشگاه می‌توان به  نمونه‌هایی از زیورآلات، کلاه و کفش که با کمک تصاویر و نقش‌های موجود لباس برخی از ملکه‌های ارمنی طراحی شده است، اشاره کرد.

این نمایشگاه با همکاری آلیس شاهمرادیان، مدیر موزه ملی ارامنه آرداک منوکیان برگزار شده که در جریان برپایی آن نیز از دو هنرمند پیشکسوت سوزن‌دوزی مارو زولیان و اُفیک، تجلیل شد.

رونمایی از آلبوم برادران جهانگرد برای نخستین‌بار

در  نمایشگاه آلبوم نفیس امضای برادران امیدوار نیز تصاویری از یادداشت‌ها و امضاهایی از سران سیاسی حکومت‌ها، شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشورهای مختلف به نمایش درآمده است که برادران امیدوار در سفر ۱۰ ساله جهانی خود با آن‌ها دیدار کردند. این دفتر یادبود که با دلنوشته‌ای از پدرشان آغاز می‌شود، برای نخستین‌بار در معرض دید عموم قرار گرفته است. این نمایشگاه به مدت ۳۰ روز برپا است.

گیاهان کاخ سعدآباد از کجا آمده؟

نمایشگاه باغ فرنگی نیز شامل اسناد و مدارکی است که مربوط به اواخر دهه ۳۰ تا اواخر دهه ۵۰ می‌شود و سفارش و خرید انواع گونه‌های گل و گیاه خارجی را که به درخواست کاخ‌نشینان از کشورهای مختلف از جمله، آلمان، فرانسه، انگلیس و هلند برای باغ سعدآباد فرستاده می‌شد در بر می‌گیرد.

این اسناد بیانگر تنوع و باغ‌آرایی فضاهای اطراف کاخ‌های کشورهای مختلف به سبک و سیاق اروپایی است که سبب می‌شد هر سال حجم قابل توجهی از محموله‌های پیاز گل، درخت و درختچه به ایران و در نهایت به کاخ سعدآباد منتقل شود.

نماهنگ تصاویر مربوط به پوشش گیاهی مجموعه سعدآباد به مدت یک ماه در موزه آلبوم‌های سلطنتی و اسناد سعدآباد برپا است.

نمایش خط‌های نفیس تزئینی برای نخستین‌بار

نمایشگاه آثار نفیس خطوط تزئینی و تفننی دوره قاجار شامل ۳۰ اثر شاخص نقاشی‌خط، خطوط گلزار، رنگه نوعی، قطاعی و ناخنی که اثر کاتبان صاحب نامی همچون اسماعیل نقاش‌باشی (جلایر)، ملک‌محمد قزوینی، صادق الحسینی، حسن زرین‌قلم، میرزا غلامرضا اصفهانی و...است و بیشتر آثار برای اولین بار به نمایش گذاشته شده و بازدید از آن به مدت یک هفته ادامه دارد.

دیدار از کاخ‌های سعدآباد و نیاوران از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ عصر امکان‌پذیر است و ساعت بلیت‌فروشی این دو مجموعه نیز تا ساعت ۱۷ ادامه دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مجموعه فرهنگی تاریحی نیاوران ، مجموعه فرهنگی تاریحی سعدآباد ، هفته میراث فرهنگی ، مرسدس بنز ، ارامنه ، موزه برادران امیدوار ، خوشنویسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هفته میراث فرهنگی مرسدس بنز ارامنه موزه برادران امیدوار خوشنویسی هفته میراث فرهنگی برادران امیدوار نمایش گذاشته مجموعه فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست